Conferinta Regionala: Statistica Migratiei Internationale

"In perioada iunie 2013 – iunie 2014, Romania detine mandatul Presedintiei-in-Exercitiu a Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP).

 

Potrivit Memorandumului aprobat in sedinţa de guvern din 20 noiembrie 2013, printre actiunile propuse a se desfasura s-a aflat si cea referitoare la organizarea unei conferinte regionale a Institutului National de Statistica dedicata alinierii la normele comunitare in domeniu, schimbului de experienta, principalelor provocari, precum si modalitatile de armonizare la nivel regional a practicilor in domeniu.

 

INS a organizat in perioada 26-27 mai a.c. Conferinta Regionala pe tema Statistica Migratiei Internationale cu participarea expertilor din Albania, Croatia, Muntenegru, Serbia, Turcia si Kosovo*.

 

Evenimentul, a carei organizare a fost incurajata si de Oficiul de Statistica al Uniunii Europene (Eurostat), a fost apreciata de participanti ca fiind un succes."

 

*Aceasta denumire nu aduce atingere pozitiilor privind statutul si este in conformitate cu UNSCR 1244 si avizului ICJ privind declaratia de independenta a Kosovo.

 


Ultima actualizare: 29 mai 2014